Sint Nicolaas en pastoor Marcus Vankan

We weten allemaal nog wel dat onze oud kapelaan Marcus Vankan een grote adoratie voor Sint Nicolaas heeft. Inmiddels is hij pastoor in Heythuysen en heeft daar zijn thuis in…. de Sint Nicolaasparochie met het gelijknamige kerkgebouw. Zijn verknochtheid aan Sint Nicolaas is er absoluut niet minder om geworden.

Een hoogtepunt in de verbondenheid met Sint Nicolaas gaat voor pastoor Marcus Vankan plaatsvinden op zondag 8 november aanstaande.
Die dag zal in de kerk van Heythuysen een St. Nicolaas-altaar onthuld worden, met daarbij een spiksplinternieuw vervaardigd Altaarretabel, uiteraard toegewijd aan Sint Nicolaas.

Ook op die dag zal er een boek gepresenteerd worden met de titel: “Heilige Nicolaas, bruggenbouwer tussen Oost en West 1700 jaar devotie, legenden en volksgebruiken”. De auteur van dit boek is pastoor Marcus Vankan zelf.

(Het boek telt 170 pagina’s en is geïllustreerd; Uitgeverij Leon van Dorp te Heerlen. Het ligt vanaf 9 november in de boekenwinkel).