Piet Meessen, vicevoorzitter kerkbestuur, overleden

We hebben het treurige bericht gekregen dat op vrijdagmiddag 30 oktober om 17.00 uur in het ziekenhuis te Heerlen dhr. Piet Meessen overleden is aan de gevolgen van corona met als complicatie een longontsteking.

Dhr. Piet Meessen heeft zich zo’n kleine vijftig jaar voor de parochie(s) ingezet. Bijna onafgebroken was hij lid van het kerkbestuur van St. Joannes Evangelist en later de parochiefederatie Hoensbroek. De meeste jaren daarvan was hij vicevoorzitter.

Daarnaast zette hij zich bestuurlijk in voor EHC-Heuts vanaf 1988, was hij bestuurslid van de Heemkundevereniging Hoensbroek vanaf 2012 en vanaf datzelfde jaar ook van de Paredisstichting als penningmeester. Daarnaast was hij vanaf 1990 tot voor kort bestuurlijk actief in de Societa Dante Alighieri te Sittard-Geleen. Deze vereniging heeft als doel het bevorderen van de kennis van de Italiaanse taal en cultuur. Vanaf 1992 was Piet hiervan de voorzitter.
Ook organiseerde hij in het verleden vanuit het Trevianum te Sittard jarenlang culturele reizen voor de scholieren.

Iedereen die hem kent, kent hem als een betrokken persoon die altijd de dialoog zoekt. Een plezierig mens in de omgang met een grote loyaliteit en vooral een man met grote kennis van zaken. Voor al zijn verdiensten kreeg hij op 25 mei 2018 de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice overhandigd in de Grote St.-Jan te Hoensbroek. Een kerkgebouw dat hem zeer dierbaar was en alwaar hij een grote rol heeft gespeeld in de restauratie ervan in het verleden.

De uitvaart van dhr. Piet Meessen heeft gezien de corona-maatregelen alleen voor genodigden plaats kunnen vinden.
We zullen Piet bij de Heer aanbevelen en vragen om uw gebeden voor hem en voor met name zijn zoon Loek en familieleden.
We zullen Piet verschrikkelijk missen, maar vooral dankbaar zijn voor alles wat hij voor de gemeenschap heeft betekend, vooral voor de parochie(s) hier in Hoensbroek.

Moge hij rusten in vrede bij de Heer waarvoor hij zich zolang heeft ingezet.

2020-Piet-Meessen-Parochie

2020-Piet-Meessen-Heemkunde