Teller

  • 117673Totaal aantal bezoekers:
  • 56Bezoekers vandaag:

Theatervoorstelling Zie de Mens 16 oktober

Op 16 oktober zal in Hoensbroek, in Hendriks Sportpaleis, om 20.00 uur de nieuwste theatervoorstelling van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting zijn, met als titel: Zie de Mens. Het betreft een multiculturele theatergroep die weet hoe het is als het leven niet over rozen gaat. Deze stichting is genoemd naar de Franse priester Joseph Wresinski die in de vorige eeuw in het noorden van Frankrijk werkte onder de allerarmsten en de Vierde Wereldbeweging oprichtte. De stichting wil de armoede onder de aandacht brengen door middel van theatervoorstellingen.

Zie de Mens is een collage van poëtische  scènes en monologen omlijst door een variëteit aan muzikale sferen. De thema’s van de voorstelling worden tot leven gebracht door mensen die weten hoe het is om te leven in situaties die kwetsbaar maken. Door ons dus. Zie de mens is een zoektocht. Naar de zin en onzin van zelfredzaamheid. Zelfredzaamheid op eigen kracht en met eigen middelen. Bestaat dat? Moeten we dat willen? Iedereen zelfredzaam? De theatergroep laat een samenleving zien zoals zij die ervaren, van onderaf. Mensen die niets in de melk te brokkelen hebben. Mensen die politiek eigenlijk niet vertegenwoordigd zijn, maar wel de consequenties dragen van beleid. Uiteindelijk voert dat tot de vraag: Waar in deze samenleving ben ik veilig en thuis?

Wij worden ‘ervaringsdeskundigen’ genoemd. Dat klinkt mooi. Maar het is pas echt mooi als die deskundigheid in het licht wordt gezet. Daarom de theatervoorstelling Zie de Mens.

Armoede is geen zaak van liefdadigheid. Armoede is een zaak van rechtvaardigheid.

        Nelson Mandela

U kunt uw kaarten reserveren via www.wresinskicultuur.nl/aanmelden. De toegang is gratis en er wordt een vrije gift gevraagd na afloop. Gezien de coronamaatregels moet u zich aanmelden en in het bezit zijn van een corona toegangsbewijs.