Teller

  • 242154Totaal aantal bezoekers:
  • 87Bezoekers vandaag:

Lezing Pastoor Marc Heemels 11 oktober

Op vrijdag 11 oktober is er een thema-avond voor de geloofscursus Katholiek zijn 2.0 met als spreker Pastoor Marc Heemels. Iedereen is uitgenodigd voor een thema-avond. U kunt zich opgeven bij Pastoor W. van Dijck. De avond begint met een heilige Mis om 19.00 uur in de Kleine St.-Jan. Om 20.00 uur is de lezing in het parochiekantoor De Polder (Hoofdstraat 85). De lezing duurt tot 21.45 uur. Er is een pauze en de gelegenheid tot het stellen van vragen.
Pastoor Marc Heemels is pastoor van Eygelshoven en daarnaast verbonden als docent Exegese aan het Grootseminarie Rolduc. Hij zal op 11 oktober spreken over de profeet Zacharia.

Onze nieuwe bisschop heeft zijn proefschrift geschreven over de profeet Zacharia. Zacharia is een naam die we met regelmaat tegenkomen in de bijbel. 
In het evangelie van Lukas is hij de eerste persoon (na de korte inleiding) die we tegenkomen. Met deze Zacharia uit het Lukasevangelie bevinden we ons midden in de tempel.
De bekendste oudtestamentische Zacharia, de profeet, vertelt ons in dromen en visioenen over het herstel van de tempel, en van Jeruzalem en van het volk. Na Zacharia zwijgt voorgoed de profetische stem, zo zeggen de joden. 
De nieuwtestamentische Zacharia neemt het zwijgen kort over. En dan wordt tóch een nieuwe stem gehoord, de profetische stem van een roepende in de woestijn. 
Een nieuwe tijd staat op aanbreken.
Tijdens deze avond zullen we de profeet Zacharia beluisteren. Wat heeft hij ons nu nog te zeggen? Hoe begrepen de nieuwtestamentische gewijde schrijvers zijn woorden en visioenen?

Wij vragen voor deze avond een vrijwillige bijdrage. Er staat daarvoor een collectebus. Hartelijk dank.